Projektu nedēļā 2.a klase devās uz Ādažiem, lai Ādažu čipsu Uzturklasē uzzinātu daudz jauna par sabalansētu uzturu un tā ietekmi uz cilvēka ķermeni un imūnsistēmu.
Ilgtspējīga attīstība veicina sabiedrības kopējo labklājību un sniedz cilvēkam iespēju dzīvot veselīgā vidē, tomēr tas funkcionē tikai tad, ja katrs sabiedrības indivīds rūpējas ne tikai par apkārtējo vidi, bet arī par sevi, savu fizisko aktivitāti un uzturu.
Ādažu Uzturklasē skolēni ieraudzīja, cik maza čipsu kaudzīte ir ieteicamā dienas deva. Otrklasnieki varēja salīdzināt šobrīd tirdzniecībā neesošās sīkās čipsu paciņas ar mega paku, kuras izrīšana liecina par cilvēku negausību un nespēju sevi kontrolēt.
Bērniem bija iespēja ar virtuālo briļļu palīdzību izzināt kartupeļu stāstu un virtuālā 360 grādu tūrē izstaigāt Ādažu čipsu ražotni. Lielākajai daļai skolēnu šis bija pirmais virtuālais piedzīvojums, pēc kura visi devās uz meistarklasi, lai pagatavotu paši savus čipsus ar īpašo garšu.
Ekskursijā tika noskaidrots, ka čipsi nav ne brokastis, ne vakariņas, jo tikai pilnvērtīgs uzturs labvēlīgi ietekmē bērna smadzeņu darbību un dod energiju panākumiem mācībās.
Sagatavoja skolotāja Rita.